Prima pagină · întreabă primarul · Turism · Albume foto 23 Iunie 2018
Conectare
Utilizator

Parola


Recuperare parolă
Lugojul.ro
Municipiul Lugoj
Informaţii utile
Parteneri
Curs valutar
Vremea la Lugoj
Harta Lugojului
Harta Lugojului
Fluxuri RSS
Paraul Cernabora
Meniu navigare: » Prima pagină » Sesizari » Paraul Cernabora

Sesizare:
As dori sa sesizez o problema legata de acumularea excesiva a apelor - in special primavara - in zona traversata de canalul Cernabora. In particular, gospodariile aflate la intersectia dintre drumul drumul Bocsei si drumul Herendestiului sunt, fie inundate, fie prezinta infitratii dotorate debitului redus pe care il poate prelua Cernabora. In fiecare primavara apare aceeasi problema, cladirile se deterioreaza cu fiecare an care trece.

In urma unei investigatii in teren, se pare ca, al doilea pod peste Cernabora este construit gresit si reduce considerabil albia minora. Podul respectiv se comporta in primul rand ca un dig de aproximativ 70 cm inaltime (blocand cursul apei) apoi, cand apa creste peste cei 70 cm, este lasata sa treaca print-un tub mult prea mic in diametru - comparativ cu albia minora - care nu poate prelua nici pe departe debitul necesar.

Aceasta situatie face ca nivelul apei pe cursul Cernaborei in amonte sa fie, in unele locuri, din mal in mal pana aproape sa se reverse. Preluarea apelor de ploaie si celor provenite din topirea zapezii de pe terenuri si din gospodarii este practic inexistenta.

Locatie pod: http://wikimapia.org/#lang=ro&lat=45.670999&lon=21.893349&z=17&m=b&show=/32329468/ro/Obturare-canal-Cernabora

Nota:
"Albie minoră: suprafaţa de teren ocupată permanent sau temporar de apă, care asigură curgerea nestingherită, din mal n mal, a apelor la niveluri obişnuite"
Definitie preluata din http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=9273

In speranta ca situatia se remediaza cat de curand posibil,
va multumesc anticipat !
Cristi

Răspunsul primarului:
Stimate domn,


Ceea ce spuneţi dumneavoastră este foarte adevărat şi am discutat n acest sens cu cei de la Compartimentul Urbanism. Pnă n prezent am refăcut rețeaua de canalizare n zonă, aşa cum aţi putut observa, avem şi un sistem de pompare, iar acum lucrăm şi la instalaţia de curent. Pe viitor vom continua cu asfaltarea străzii ce duce spre Herendeşti pnă la ieşirea din Lugoj.
Vă doresc sănătate şi numai bine.

Cu respect,

Primar
Francisc Boldea

Reclamă această sesizare ca fiind nepotrivită (trebuie să vă conectaţi)
Această sesizare a fost vizualizată de 785 ori