Prima pagină · întreabă primarul · Turism · Albume foto 24 Octombrie 2017
Conectare
Utilizator

Parola


Recuperare parolă
Lugojul.ro
Municipiul Lugoj
Informaţii utile
Parteneri
Curs valutar
Vremea la Lugoj
Harta Lugojului
Harta Lugojului
Fluxuri RSS

Balastierele
Cine are de câştigat şi cine are de pierdut?
Rubrica: Opinia lugojeanului
Data: 18.05.2009
Cu toate că domnul primar a spus NU balastierelor, a mai apărut una pe partea dreaptă a Timişului, vis-a-vis de izvorul de la Tapia. Nu ştiu care este mecanismul după care se ascund cei ce cumpără terenurile agricole de la ţăranii descurajaţi prin toate mijloacele posibile să nu mai facă agricultură, dar se pare că este unul dintre puţinele mecanisme care chiar funcţionează în România.

Cert este că terenurile sunt cumpărate cu preţuri mai mici sau mai mari în funcţie de proprietar, sunt transformate apoi în gropi imense ce se umplu cu apa din pânza freatică sau din apa Timişului. După o vreme apa seacă, dar nu de tot, iar zona arată ca un bombardament aerian. între uzina de apă numărul1 şi celebra ţeavă de gaz care traversează Timişul la Lugojel se întinde o zonă de război cu cratere presărate pe alocuri cu gunoaie depozitate de diverşi care nu se ştie din ce cauză nu merg la groapa oraşului care cu siguranţă ar fi mai aproape. în fine, cine câştigă şi cine pierde?

- Câştigă clar cei ce vând balastul, altfel nu ar fi preocupaţi de asemenea tranzacţii.
- Mai câştigă şi cei ce dau aprobările de rigoare, tot felul de acte şi schiţe şi te miri ce inginerii financiare prin care terenul e scos din circuitul agricol.
- Câştigă şi notarii ceva, la întocmirea actelor de vânzare-cumpărare a terenurilor.
- Dar câştigă şi poliţia comunitară un salariu pentru că stă de pază să nu treacă nenorociţii cu basculantele prin satul Tapia unde este o restricţie de tonaj.
- Câştigă şoferii de basculante un salariu, mai un ciubuc(ducem o maşină de piatră lui x că nu are nevoie de factură), mai un litru de motorină...
- Câştigă firmele de reparaţii drumuri. Că de la atâta tonaj pe drumuri ce au fost proiectate acum 100 de ani la capacităţi cu 80% mai puţin de cât se cară de fapt acum, drumurile se strică cu o frecvenţă uimitoare.
- Câştigă şi reparatorii de infrastructură. ţevile de apă canal ce se macină sub greutatea basculantelor.

- Pierde în primul rând ăla amărât, care fuge la primărie imediat ce ia salariul din martie ca să plătească impozitul cu reducere de 10%. Tot cetăţeanul nevinovat pierde prin faptul că trebuie să-şi repare maşina din ce în ce mai des. Tot el pierde pentru că i se înfundă canalizarea sau nu are apă din cauza distrugerii ţevilor. Impozitele plătesc pe: gardianul care stă de pază la drum, pe funcţionarii care dau autorizaţiile de escavare a terenurilor mai sus menţionate, repararea drumurilor ş.a.m.d.p.

Aştept cu interes părerile celor direct implicaţi în această chestiune. Dacă am jignit pe cineva îmi cer scuze anticipat şi îmi mai cer scuze dacă anumite chestiuni din comentariile de mai sus nu sunt 100% ca în realitate, dar aştept argumente!

Nota: Articolele publicate in cadrul rubricii "Opinia lugojeanului" nu reflecta (intotdeauna) opinia autorilor acestui portal. Aceasta rubrica este conceputa nu doar ca exercitiu democratic de exprimare libera si civilizata a opiniei, ci si ca incercare de a realiza o oglinda a comunitatii lugojene. Dreptul la replica (in eventualele situatii cand acesta este necesar) pentru opiniile care pot fi exprimate in cadrul acestei rubrici este garantat in aceleasi conditii.