Prima pagină · întreabă primarul · Turism · Albume foto 11 Decembrie 2017
Conectare
Utilizator

Parola


Recuperare parolă
Lugojul.ro
Municipiul Lugoj
Informaţii utile
Parteneri
Curs valutar
Vremea la Lugoj
Harta Lugojului
Harta Lugojului
Fluxuri RSS
Meniu de navigare: Prima pagină » Rubrica:

Delegaţie din Lugoj în oraşul Makó, Ungaria
în perioada 6 - 8 septembrie 2013, o delegaţie a Municipiului Lugoj, condusă de primarul Francisc Boldea, se va deplasa în oraşul Makó din Ungaria, la invitaţia primarului dr. Buzás Péter, pentru a lua parte la manifestările organizate cu prilejul Festivalului Cepei, eveniment de tradiţie pentru oraşul maghiar.
Prezenţa delegaţiei noastre la Makó vine să întărească relaţiile tot mai strânse dintre cele două municipalităţi, materializate concret prin câştigarea în parteneriat a unei finanţări europene nerambursabile destinate modernizării spitalelor din Lugoj şi Makó, proiect aflat în derulare în acest moment.
Oraşul Makó este situat în apropierea graniţei cu ţara noastră, la 20 de km de punctul vamal Nadlac. Municipalitatea de aici a reuşit să acceseze o finanţare europeană importantă şi să modernizeze vechiul ştrand cu ape termale, care a devenit un SPA de cinci stele. De altfel, ca dovadă a bunei colaborari dintre Lugoj şi Makó, proiectul de reabilitare a ştrandului din municipiul nostru a beneficiat de experienţa vecinilor maghiari în acest gen de investiţii.
La întâlnirea oficială cu autorităţile din oraşul maghiar, delegaţia din municipiul Lugoj va aborda probleme privind continuarea şi dezvoltarea bunelor relaţii cu oraşul Mako şi colaborarea pe viitor în proiecte din diverse domenii.