Prima pagină · întreabă primarul · Turism · Albume foto 24 Octombrie 2017
Conectare
Utilizator

Parola


Recuperare parolă
Lugojul.ro
Municipiul Lugoj
Informaţii utile
Parteneri
Curs valutar
Vremea la Lugoj
Harta Lugojului
Harta Lugojului
Fluxuri RSS
Meniu de navigare: Prima pagină » Rubrica: Afaceri

Fonduri pentru investiţii destinate IMM-urilor
Se pot depune cereri de finantare incepand cu data de 26 mai
Rubrica: Afaceri
Data: 24.05.2008
întreprinderile mici şi mijlocii care doresc sprijin financiar nerambursabil de cel mult 920.000 de lei pentru proiecte de investiţii vizând creşterea competitivităţii pot depune cereri de finanţare începând cu data de 26 mai, ora 9,00. Finanţarea se face prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice Axa Prioritară 1 - Un sistem inovativ şi ecoeficient de producţie Domeniul de intervenţie D1.1 - Investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia pe piaţă a întreprinderilor, în special a IMM-urilor.

Este vorba despre proiecte vizând crearea unor unităţi noi de producţie (fabrică/secţie/instalaţie), extinderea unităţilor existente în scopul creşterii capacităţii de producţie, diversificarea producţiei unei unităţi existente, prin lansarea de produse noi sau servicii, achiziţionarea de bunuri intangibile cum ar fi software, brevete, licenţe, know-how sau soluţii tehnice nebrevetate, consultanţă specifică şi instruire specializată strict legată de activităţile de investiţii.

Pot fi finanţate, de asemenea, proiecte de modernizare a întreprinderii, inclusiv schimbări în procesul de producţie al unei unităţi existente (ex: modernizare instalaţii, echipamente şi instalaţii înalt tehnologizate, automatizarea sau mecanizarea procesului de fabricaţie, introducerea de noi tehnologii de producţie). Echipamentele pentru protecţia mediului, reciclarea deşeurilor, tratarea apelor reziduale, se finanţează numai în legătură cu investiţiile menţionate.

Formularul standard al Cererii de finanţare şi celelalte formulare care trebuie completate sunt disponibile, în format electronic, în Ghidul Solicitantului "Sprijin financiar în valoare de până la 920.000 lei acordat pentru investiţii în întreprinderile mici şi mijlocii", la adresa: www.animmc.ro. Tot aici există o listă cu Oficiile Teritoriale pentru IMM-uri şi Cooperaţie, unde pot fi depuse cererile de finanţare.

Foarte important pentru cei interesaţi să depună cereri de finanţare este faptul că se aplică procedura apelului de proiecte cu depunere continuă, ceea ce înseamnă că cererile de finanţare se primesc până la epuizarea bugetului alocat pentru acest apel de proiecte. Alocarea financiară pentru acest prim apel de proiecte se ridică la o valoare totală de 62,6 milioane euro, echivalent lei.

Defalcată pe regiuni geografice, alocarea financiară se prezintă astfel (milioane euro echivalent lei):
1. Bucureşti " Ilfov: 10,4
2. Regiunile: Centru, Nord-Vest, Vest şi Sud-Est: 20,9
3. Regiunile: Nord-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia: 31,3

Pentru proiectele de investiţii care solicită finanţare nerambursabilă mai mare de 920.001 lei şi cel mult 5.560.000 lei se aplică procedura apelului de proiecte cu termen limită. Termenul limită până la care se pot depune aceste cereri este 1 august 2008, ora 15.00.
Autoritatea de Management desemnată pentru administrarea Programului Operaţional Sectorial-Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013 este Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Organismul Intermediar responsabil pentru implementarea operaţiunilor adresate IMM în cadrul axei prioritare 1 este Ministerul pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale prin Direcţia pentru gestionarea fondurilor comunitare pentru IMM, în conformitate cu Acordul de delegare de atribuţii specifice, încheiat cu Autoritatea de Management.