Prima pagină · întreabă primarul · Turism · Albume foto 11 Decembrie 2017
Conectare
Utilizator

Parola


Recuperare parolă
Lugojul.ro
Municipiul Lugoj
Informaţii utile
Parteneri
Curs valutar
Vremea la Lugoj
Harta Lugojului
Harta Lugojului
Fluxuri RSS
Meniu de navigare: Prima pagină » Rubrica: Cultură

înfrăţiţi prin cultură
Actorii Teatrului Traian Grozăvescu au făcut din nou cinste Lugojului peste hotare
Rubrica: Cultură
Data: 21.09.2009
Actorii Teatrului "Traian Grozăvescu" au făcut din nou cinste Lugojului peste hotare. Aceştia au fost invitaţi, în perioada 8-15 septembrie, în oraşul înfrăţit Perigiali-Grecia, de către primaria oraşului şi Asociaţia Culturală "Apollon". Actorii lugojeni au prezentat publicului elen piesa "Ursul păcălit de vulpe", realizată de Maria Voronca, după Ion Creangă, un spectacol creat într-o modalitate artistică care se adresează tutror vârstelor şi prezentat aproape în totalitate în limba greacă, fiind punctat consistent de muzică, gest şi mişcare.

Delegaţia Teatrului Municipal, formată din 13 persoane, a avut mai multe întâlniri oficiale, în care au fost discutate programe culturale ce vor fi derulate în perioada imediat următoare. La întâlnirea cu oficialităţiile elene, primarul oraşului Perigiali a ţinut să mulţumească delegaţiei lugojene pentru că a onorat invitaţia care le-a fost adresată, şi, totodată, să mulţumească primăriei lugojene, actorilor şi tuturor lugojenilor pentru ospitalitatea şi căldura sufletească cu care au fost primiţi la Festivalul Internaţional de Teatru, ce a avut loc în toamna anului trecut la Lugoj. La întâlnire, din partea gazdelor, au mai fost prezenţi viceprimarul, preşedintele consiliului local, preşedinta comisiei pentru cultură şi consilieri locali. Jurnalişti şi fotoreporteri din Atena, împreună cu televiziunea din Corint, au mediatizat în permanenţă prezenţa delegaţiei lugojene.

Piesa "Ursul păcălit de vulpe" a fost primită cu entuziasm de spectatorii eleni, care au fost profund impresionaţi de surpriza făcută de actorii lugojeni, aceştia rostind textul în limba greacă pe partcursul întregii reprezentaţii. Activitatea teatrului lugojean este în plina desfăşurare, urmând să fie prezenţi în perioada 25-27 septembrie în Tulcea, la festivalul "Tragos" şi, în paralel, continuând repetiţiile cu regizoarea Anca Maria Colţeanu pentru spectacolul Jack, marcând astfel, prin premierea acestuia, anul Eugen Ionesco.