Prima pagină · întreabă primarul · Turism · Albume foto 20 Iulie 2018
Conectare
Utilizator

Parola


Recuperare parolă
Lugojul.ro
Municipiul Lugoj
Informaţii utile
Parteneri
Curs valutar
Vremea la Lugoj
Harta Lugojului
Harta Lugojului
Fluxuri RSS
Meniu de navigare: Prima pagină » Rubrica: Afaceri

întâlnire a primarului Marius Martinescu cu reprezentanţii companiei Autoliv România
Autor: Primaria Municipiului Lugoj
Rubrica: Afaceri
Data: 11.08.2007
Vineri, 10.08.2007, la orele 12:00, domnul primar Marius Martinescu s-a întâlnit cu domnul Sebastian Galka, director Autoliv România, şi cu doamna Mihaela Popa, manager de resurse umane în cadrul aceleiaşi firme. La începutul discuţiei, domnul Sebastian Galka a prezentat stadiul în care se află lucrările de construcţie la unitatea de producţie situată în Zona Industrială Tapiei, precum şi principalele dificultăţi cu care se confruntă în momentul de faţă.
Subiectul principal al discuţiilor a vizat două proiecte majore care urmează să fie realizate în perioada următoare de municipalitatea lugojeană şi care pot afecta desfăşurarea în bune condiţii a activităţii firmei Autoliv în Lugoj. Este vorba despre şoseaua de centură a municipiului Lugoj, care va trece prin apropierea firmei, şi, mai ales, despre lucrările de înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare.

Domnul Sebastian Galka a subliniat că singurul drum de acces la Autoliv este cel care face legătura între Lugoj şi Tapia. în momentul în care se va trece la înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare, traficul pe strada Tapiei nu va mai fi posibil pe perioada executării lucrărilor. Prin urmare, se impune găsirea unei variante care să preia traficul spre şi dinspre Zona Industrială Tapiei.

Domnul primar Marius Martinescu a fost de acord că trebuie să existe un traseu alternativ pe perioada desfăşurării în zonă a lucrărilor. O posibilă soluţie ar fi unirea şoselei Lugoj - Tapia cu un drum paralel, care trece pe lângă fostele C.A.P.-uri şi fosta Baza Hipică şi se continuă apoi cu strada Traian Vuia, ieşind în DN 68 A Lugoj-Făget. O decizie finală în acest sens urmează să fie luată după consultarea tuturor factorilor implicaţi, în urma unor analize temeinice, care să ia în considerare mai multe aspecte tehnice.

Un alt punct în cadrul discuţiilor l-a constituit forţa de muncă existentă la nivelul municipiului Lugoj. în momentul de faţă, Autoliv a angajat pentru unitatea din Lugoj doar o treime din personal. Trecerea la următoarele etape de dezvoltare presupune completarea posturilor vacante, astfel încât, în final, firma să poată opera la capacitate maximă.

La sfârşitul întrevederii, s-a discutat despre posibilitatea participării Autoliv România la "Ruga Lugojeană" în calitate de sponsor principal.