Lugojul.ro - Ştiri - întâlnire cu investitorii şi oamenii de afaceri din Lugoj - - Primaria Municipiului Lugoj
Prima pagină · întreabă primarul · Turism · Albume foto 16 August 2018
Conectare
Utilizator

Parola


Recuperare parolă
Lugojul.ro
Municipiul Lugoj
Informaţii utile
Parteneri
Curs valutar
Vremea la Lugoj
Harta Lugojului
Harta Lugojului
Fluxuri RSS
Meniu de navigare: Prima pagină » Rubrica: Afaceri

întâlnire cu investitorii şi oamenii de afaceri din Lugoj
Autor: Primaria Municipiului Lugoj
Rubrica: Afaceri
Data: 20.09.2007
Marţi, 18.09.2007, la orele 13:00, domnul inginer Marius Martinescu, primarul municipiului Lugoj, a avut o întâlnire cu investitorii şi oamenii de afaceri din Lugoj. De asemenea, au fost invitaţi consilierii municipali, directorii grupurilor şcolare de pe raza municipiului, reprezentanţii societăţilor de utilităţi publice şi ai altor instituţii publice din Lugoj. Peste 80 de persoane au răspuns invitaţiei municipalităţii lugojene, fiind prezente la această dezbatere publică.
Scopul principal al întâlnirii a fost acela de a prezenta informaţii de interes general privind dezvoltarea urbanistică şi dinamica investiţiilor din municipiul Lugoj.

în deschidere, domnul primar Marius Martinescu a prezentat pe scurt evoluţia post-decembristă a municipiului Lugoj în ceea ce priveşte dezvoltarea economică şi socială, evoluţia lucrărilor de infrastructură şi planul de urbanism general.

Cu această ocazie, a fost evidenţiată deschiderea unor noi zone industriale în municipiul Lugoj pentru a răspunde solicitărilor firmelor care au investit aici, şi anume Zonele Industriale Tapiei, Oloşagului, Făgetului, Buziaşului şi, mai recent, Timişoarei 2.

De asemenea, s-a subliniat faptul că un alt punct sensibil pentru municipalitate îl constituie construcţia de locuinţe, atât pentru a răspunde cererilor lugojenilor, cât şi pentru a atrage forţă de muncă din afara municipiului. în acest moment, sunt finalizate două Planuri de Urbanism Zonal, unul pentru zona Tapia-Măguri (74 de loturi), iar celălalt pentru zona M.A.N. de pe strada Timişoarei (98 de loturi). Aceste loturi urmează să fie atribuite, iar apoi vor demara lucrările de construcţii.

în continuare, au fost prezentate principalele lucrări de investiţii în infrastructură care vor avea loc în perioada următoare: reabilitarea alimentării cu apă, reabilitarea canalizării şi staţiei de epurare, reabilitarea sistemului de gestionare a deşeurilor, asfaltarea străzilor din municipiu, definitivarea pasajului de pe strada Buziaşului şi realizarea centurii de ocolire a municipiului Lugoj. Aceste investiţii sunt finanţate din fonduri guvernamentale, din fonduri europene, de la bugetul local şi din împrumutul contractat de municipalitate.

După încheierea prezentării, au urmat discuţii cu participanţii la întâlnire, cu scopul de a lămuri unele aspecte sau de a prezenta şi explica mai bine planurile de viitor ale municipalităţii lugojene.

Majoritatea intervenţiilor din partea celor prezenţi în sală au vizat infrastructura municipiului, condiţia precară în care se găseşte aceasta, termenele de execuţie prevăzute pentru lucrările de reabilitare şi respectarea acestor termene. S-au făcut propuneri şi sugestii de îmbunătăţire a strategiei de reabilitare a infrastructurii la nivelul municipiului.

Domnul primar a mulţumit pentru sugestiile şi propunerile primite, dar şi-a exprimat regretul că o parte dintre acestea nu pot fi puse în practică în perioada următoare, având în vedere fondurile limitate aflate la dispoziţia municipalităţii.

Un alt subiect important pentru oamenii de afaceri l-a reprezentat forţa de muncă existentă în municipiu. Mulţi dintre invitaţi au subliniat că există un deficit între nevoile investitorilor şi oferta existentă pe piaţa forţei de muncă. Investitorii au solicitat municipalităţii să pună la punct o strategie privind, pe de o parte, atragerea de forţă de muncă în Lugoj din afara oraşului, iar, pe de altă parte, instruirea şi calificarea tinerilor lugojeni, astfel încât aceştia să fie bine pregătiţi profesional şi să se poată integra uşor în colectivele firmelor locale.
întâlnirea a avut un caracter interactiv, cei prezenţi abordând şi alte teme pe care le-au considerat de interes.