Prima pagină · întreabă primarul · Turism · Albume foto 24 Octombrie 2017
Conectare
Utilizator

Parola


Recuperare parolă
Lugojul.ro
Municipiul Lugoj
Informaţii utile
Parteneri
Curs valutar
Vremea la Lugoj
Harta Lugojului
Harta Lugojului
Fluxuri RSS
Meniu de navigare: Prima pagină » Rubrica: Sport

Jocul de volei aniversează 60 de ani de la primul serviciu
Anul 2008 celebrează împlinirea a 60 de ani de volei în Lugoj, timp în care pe terenurile oraşului au evoluat multe formaţii
Autor: Ion Moldovan
Rubrica: Sport
Data: 26.01.2008
Anul 2008 celebrează împlinirea a 60 de ani de volei în Lugoj, timp în care pe terenurile oraşului au evoluat multe formaţii de amatori în competiţii amicale şi mai târziu oficiale. Nici terenurile de zgură, nici lipsa unei competiţii oficiale sau condiţiile materiale precare nu i-au determinat pe iubitorii acestui sport să renunţe la practicarea lui.

Brediceniştii erau numărul 1

Debutul voleiului în Lugoj a avut loc în anul 1948, rădăcinile regăsindu-se în sportul preuniversitar, liceele având echipe masculine foarte valoroase. Primele trei formaţii ale oraşului, ce-şi disputau supremaţia în fiecare competiţie, au fost reprezentantele Liceului "Coriolan Brediceanu", Liceului Comercial şi Liceului Agricol. "Liceul Brediceanu avea o echipă foarte bună, cu sportivi ca Nicolae Zgăvârdici, Tiberiu Kincs, Iosif Konrad, Oreste Drapaca, Ion Chiser, Ion Grigoriţă şi Ion Tonenchi. Atleţi din toate punctele de vedere, deopotrivă ridicători şi trăgători, învingători în aproape toate întâlnirile amicale dintre licee sau pe plan judeţean" ne povesteşte dl. Horia Brudiu, unul din componenţii de bază ai echipei secunde ca valoare, Liceul Comercial, descrisă drept "un bun partener de joc al brediceniştilor". Voleiul feminin era reprezentat de âªcoala Pedagogică, Liceul Industrial, Liceul Comercial, Liceul "œIulia Hasdeu" şi âªcoala de asistente sanitare a Spitalului Municipal Lugoj, aceasta fiind şi ierarhizarea valorică. "A fost o perioadă în care, deşi am jucat în aer liber, pe terenuri de zgură şi fără nici un fel de sponsor, voleiul era de calitate. Ne cheltuiam banii de buzunar pentru deplasări, dar era o adevărată plăcere să intri pe terenul de joc" îşi mai aminteşte Horia Brudiu.

Citiţi restul articolului...