Lugojul.ro - Ştiri - Mersul cu trenul - mizerie, preturi si întârzieri mari - - Petre Boulescu
Prima pagină · întreabă primarul · Turism · Albume foto 16 August 2018
Conectare
Utilizator

Parola


Recuperare parolă
Lugojul.ro
Municipiul Lugoj
Informaţii utile
Parteneri
Curs valutar
Vremea la Lugoj
Harta Lugojului
Harta Lugojului
Fluxuri RSS
Meniu de navigare: Prima pagină » Rubrica: Afaceri

Mersul cu trenul - mizerie, preturi si întârzieri mari
Autor: Petre Boulescu
Rubrica: Afaceri
Data: 11.09.2007
De la an la an conditiile oferite de CFR cãlãtorilor s-au degradat într-un ritm îngrijorãtor, putinele modificãri, gen intercity, nereusind sã multumeascã marea masã a celor nevoiti sã apeleze la acest gen de transport. Lipsa unor lucrãri de infrastructurã au fãcut ca, în acelasi ritm, sã scadã si vitezele garniturilor de tren, cu implicatii directe asupra timpilor de deplasare, întârzierile devenind un fapt cotidian.

Tot ciclic, pretul biletelor a crescut, sub oblãduirea Ministerului Transporturilor. Ultima majorare a biletelor de tren a avut loc la 1 septembrie, când acestea s-au scumpit cu 8,1%, dupã ce la 1 iunie acestea au mai crescut cu 7,6% fãtã de perioada precedentã. Ritmul de crestere va continua, si are la bazã o Ordonantã de Urgentã aprobatã de Guvern în august 2006 prin care tarifele maximale percepute de operatorii de transport feroviar public de cãlãtori pot fi majorate trimestrial cu un procent de cel mult 7% peste nivelul inflatiei de la ultima rectificare a preturilor biletelor.

Si cu timpul pierdut, si cu banii luati

Din 24 septembrie si pânã în 3 decembrie, datoritã unor lucrãri de consolidare a terasamentului între statiile Remetea Mare si Recas, toate trenurile care circulau pe ruta Lugoj " Recas " Timisoara Nord si retur vor fi anulate, cãlãtorii fiind nevoiti sã circule pe traseul Lugoj " Buzias " Timisoara. Ce înseamnã asta concret pentru cãlãtorul care tranziteazã gara Lugoj? Pe lângã timpul de deplasare crescut cu minimum 20 de minute al traseului prin Buzias, timp dat si de limitãrile de vitezã de la 100 km/h la 80 km/h, alte 20 de minute pierdute în gara lugojeanã pentru manevrele locomotivelor. Cu toate acestea, CFR cãlãtori continuã sã taxeze suplimente de vitezã pentru trenurile accelerate, rapid si intercity la tarif normal, ba chiar majorat cu 1 septembrie. Pentru o cãlãtorie de la Lugoj la Timisoara, via Recas, suplimentul de vitezã, la clasa a doua, pentru un accelerat este de 4 lei, în timp ce pentru un rapid costã 11 lei iar pentru Intercity ajunge la 14,5 lei.

Citiţi restul articolului...