Prima pagină · întreabă primarul · Turism · Albume foto 24 Octombrie 2017
Conectare
Utilizator

Parola


Recuperare parolă
Lugojul.ro
Municipiul Lugoj
Informaţii utile
Parteneri
Curs valutar
Vremea la Lugoj
Harta Lugojului
Harta Lugojului
Fluxuri RSS

Raspunsuri de la Consiliul Judetean Timis privind balastierele din Lugoj
Autor: Cristian Stanciu
Rubrica: Opinia lugojeanului
Data: 21.06.2009
In urma cu ceva vreme, am ridicat cateva semne de intrebare in legatura cu balastierele din zona Lugojului, dar si cu traficul autobasculantelor de pe drumul Tapia - Lugoj. Se pare totusi, ca primaria are de spus ultimul cuvant in cazul aprobarilor. Domnul primar a promis ca de la anul nu va mai functiona nici o balastiera pe raza Lugojului, asteptam cu nerabdare momentul. In continuare atasez raspunsurile primite de la Consiliul Judetean Timis.

Executarea lucrărilor de exploatări şi a balastierelor este permisă doar pe baza unei autorizaţii de construire, emisă în condiţiile Legii nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii,
actualizată, la solicitarea titularului unui drept real asupra terenului. Autorizaţia de construire se emite în condiţiile obţinerii avizelor şi acordurilor solicitate în certificatul de urbanism, în principal: AN Apele Române, Agenţia Regională pentru Resurse Minerale, Agenţia Regională de Protecţie a Mediului, ANIF, OCPI-Timiş, etc. In cazul îndeplinirii cumulative a condiţiilor impuse prin avize si acorduri autorizaţia de construire se eliberează de către primarii municipiilor pentru lucrările care se execută în teritoriul administrativ al acestora.


ARHITECT SEF, Liana BUSILA


Referitor la sesizarea Dvs privind circulaţia autovehiculelor care transportă produse de balastieră pe drumul dintre Tapia şi Lugoj vă transmitem următoarele:
1. Drumul la care faceţi referire este drumul judeţean DJ 680 Lugoj " Tapia " Criciova " Jdioara, aflat în administrarea D.A.D.P.J. Timiş.
2. în cursul lunii mai 2009, drumul judeţean a fost reparat cu mixtură asfaltică.
3. în perioada următoare se vor efectua verificări privind respectarea limitelor de tonaj ale autovehiculelor care transportă produse de balastieră pe acest drum judeţean.
4. Autorizaţiile privind funcţionarea balastierelor sunt emise pe baza avizului Direcţiei Apelor Banat.


Cu stimă, DIRECTOR, ing. Gheorghe MIREL

Este foarte clar acum (pentru mine cel putin) ca trebuie tinut cont si de urbanism atunci cand se emit aceste autorizatii. In acea scrisoare catre CJT am intrebat de ce se elimina efectele si nu cauza distrugerii drumului Tapia - Lugoj. La aceasta intrebare nu am primit un raspuns concret. Ma refer la faptul ca drumul se tot repara, dar nu verifica nimeni greutatea si frecventa autobasculantelor. Iar noi in loc sa mergem mai departe cu infrastructura, adica sa aducem apa in tot satul Tapia si de ce nu si canalizare, noi pierdem banii in alte directii. Sper totusi ca pe viitor utilitatile vor fi prezente si la Tapia, pentru asta contez pe echipa de la primarie.

Nota: Articolele publicate in cadrul rubricii "Opinia lugojeanului" nu reflecta (intotdeauna) opinia autorilor acestui portal. Aceasta rubrica este conceputa nu doar ca exercitiu democratic de exprimare libera si civilizata a opiniei, ci si ca incercare de a realiza o oglinda a comunitatii lugojene. Dreptul la replica (in eventualele situatii cand acesta este necesar) pentru opiniile care pot fi exprimate in cadrul acestei rubrici este garantat in aceleasi conditii.