Prima pagină · întreabă primarul · Turism · Albume foto 11 Decembrie 2017
Conectare
Utilizator

Parola


Recuperare parolă
Lugojul.ro
Municipiul Lugoj
Informaţii utile
Parteneri
Curs valutar
Vremea la Lugoj
Harta Lugojului
Harta Lugojului
Fluxuri RSS
Meniu de navigare: Prima pagină » Rubrica: Reportaj

Reculegeri spirituale pentru credincioşii greco-catolici pregătitoare pentru celebrarea Sf. Paşti
Meditaţii şi itinerarii spirituale pentru credincioşii greco-catolici din Lugoj, realizate prin grija Episcopiei de Lugoj
Autor: Rev. Pr. Vasiloni Florin
Rubrica: Reportaj
Data: 22.03.2008
Conform tradiţiei inaugurate de Excelenţa Sa Mons. Alexandru Mesian Episcop de Lugoj, în fiecare an în Postul Mare are loc o zi de reculegere pentru soţiile preoţilor. în acest an la Centrul Pastoral al Episcopiei de Lugoj mai multe soţii de preoţi, au răspuns invitaţiei episcopale de a trăi o zi de reculegere şi rugăciune care să le pregătească pentru Săptămâna Mare şi pentru marea sărbătoare a învierii Domnului nostru Isus Cristos. în acest an exerciţiile Spirituale au fost ţinute de Rev. Pr. Vasiloni Trandafir Florin, Protopop de Sarmisegetuza si Responsabil cu Pastoratia laicilor al Eparhiei de Lugoj.

A fost prezentata o meditaţie despre cautarea sensului vietii omului si drumul interior al sau si o alta meditatie despre tentatiile vietii, libertatea bine inteleasa si rolul rugaciunii. Meditatiile s-au dorit un itinerar spiritual menit sa pregateasca spiritual glorioasa Inviere care ne asteapta la orizont peste putin timp.

Soţiile preoţilor au avut ocazia să pună întrebări despre temele propuse şi să relateze din experienţa lor personală. La ora 12 s-a celebrat o Sfântă Liturghie pentru soţiile preoţilor. Aceasta a avut loc în Capela Palatului Episcopal, fiind celebrata de către Rev. Pr. Vasiloni Florin, asistat de Excelenţa Sa Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj. La Sf. Liturghie au concelebrat mai multi preoti. După prânzul fratern a urmat o noua meditatie iar ziua de reculegere s-a încheiat cu o dezbatere succinta asupra celor prezentate.

Pline de bucurie şi de noi speranţe, soţiile preoţilor au părăsit Centrul pastoral al Episcopiei dorind să ducă în familiile lor hotarari bune iar în parohii un nou entuziasm precum si binecuvantarea arhiereasca data de PS Alexandru.