Prima pagină · întreabă primarul · Turism · Albume foto 24 Octombrie 2017
Conectare
Utilizator

Parola


Recuperare parolă
Lugojul.ro
Municipiul Lugoj
Informaţii utile
Parteneri
Curs valutar
Vremea la Lugoj
Harta Lugojului
Harta Lugojului
Fluxuri RSS
Meniu de navigare: Prima pagină » Rubrica: Reportaj

Traseu turistic: Dobraia - Arjana - Bogâltin
Traseu turistic pentru vacanţă
Autor: Paul Bînă
Rubrica: Reportaj
Data: 30.06.2009
De mult asteptam sa se termine scoala, sa scap de examene ca sa pot pleca pe undeva la munte, ma gandeam la M-tii Fagaras sau Retezat. Dupa cateva zile de la terminarea scolii Calin a venit cu idea sa mergem la Dobraia pe Valea Cernei, un sat unde a mai fost si vroia sa duca niste jucarii la o familie care il gazduise cu ceva timp in urma.

Un pic suparat ca nu poate sa mearga intr-o tura de mai multe zile in alte parti a Carpatiilor din cauza sesiunii m-am multumit si cu atat. Vineri la club am studiat hartii si posibile trasee pe care sa le urmam dar nu ne-am hotarat sa facem ceva nume, urma sa plecam a doua zi dimineata cu autobuzul deoarece trenuriile personale spre Herculane is doar dupa-masa.

Sambata dimineata la ora stabilita a venit si autobuzul care urma sa ne duca pana la Herculane. A durat destul de mult pana am ajuns dupa cum ne si asteptam din cauza drumului inca in lucru, macar pe drum am stabilit sa mergem de la Dobraia la Bogaltin peste vf. Arjana si sa iesim la sosea la Plugova. Imi imaginam ca urma sa alergam peste munti si prin vaii cu rucsacii aia grei in spate ca sa ajungem pana luni seara acasa. Din gara de la Herculane am luat doua autobuze pana la 7 izvoare si de acolo o masina ne-a dus pana la Pensiunea Dumbrava de unde urma sa o luam la picior spre Dobraia.

Dupa spusele lui Calin aveam sa facem vreo doua ore pana in catun. Cam atata am si facut doar ca ne-am oprit la o sesiune de poze si la niste discutii cu un domn venit tocmai din Bucuresti care spre surprinderea noastra stia destul de bine imprejurimiile, presupun ca daca era sa mergem fara pauze facem in jur de o ora.

Citiţi restul articolului...