Prima pagină · întreabă primarul · Turism · Albume foto 24 Octombrie 2017
Conectare
Utilizator

Parola


Recuperare parolă
Lugojul.ro
Municipiul Lugoj
Informaţii utile
Parteneri
Curs valutar
Vremea la Lugoj
Harta Lugojului
Harta Lugojului
Fluxuri RSS

Virusul AH1N1: Vaccinări obligatorii în şcolile din România
Rubrica: Opinia lugojeanului
Data: 10.09.2009
Ministerul Sănătăţii a decis să înceapă vaccinarea obligatorie a cinci milioane de români începând cu decembrie 2009. Se pare că cei mai mici dintre români vor fi primele... victime. Asta în timp ce în state vestice, inclusiv SUA, virusul e deja considerat ca nefiind periculos.

"Poate că măsurile luate până acum le-au părut unora excesive, dar ne numărăm printre ţările europene cu cele mai puţine cazuri, doar 322 (n.n. şi cu toate acestea la români se impun măsurile cele mai dure!). în fiecare caz cunoaştem istoricul îmbolnăvirii şi se face anchetă epidemiologică. Cu ajutorul Ministerului de Interne se stabilesc toate persoanele cu care bolnavul a intrat în contact. Britanicii şi cei din Statele Unite, de unde a şi pornit epidemia (n.n. parcă era Mexic...), au un sistem cu mult mai liber (n.n. că doar se respectă cât de cât omul, nu ca pe Dâmboviţa...). La ei nu există niciun fel de control", spune Ion Bazac, ministrul Sănătăţii.

într-un stat care teoretic respectă libertatea individuală vaccinarea nu poate fi făcută obligatoriu, neexistând o autoritate constituţională care să permită guvernului de a obliga cetăţenii statului să se supună unui vaccin. Totuţi, există câteva categorii sociale care pot fi constrânşi: militarii, cadrele medicale, elevii din şcolile publice.

Amintiţi-vă de nebunia de la televizor cu gripa aviară în urma căreia au fost omorâte găinile din curţile oamenilor (nicidecum din fermele unor coloşi industriali), gripă în urma căreia unii au făcut bani frumoşi pe spatele isteriei întreţinute de mass media, gripă care a dispărut din atenţie brusc, fără ca nimeni să mai ştie ceva...

Apoi ar trebui să ştiţi că OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii - instituţie despre care până ieri nici nu ştiam că există şi care a declarat pandemie) este responsabilă de câteva tragedii la scară mare, una - pomenită în interviul de mai jos de Dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România - fiind petrecută în Taiwan în 1971 când "au început tratamentul cu penicilină pentru sifilis. Nu au adaptat doza de penicilină, şi oamenii au făcut şoc. Treponema pallidum din Taiwan era ultrasensibilă la penicilină, şi ei au luat metoda pe care au folosit-o în Africa, fără să ţină seama de individualitatea genetică a populaţiei taiwaneze şi de sensibilitatea treponemei din Taiwan. A fost un scandal foarte mare, care apoi a fost aplanat.". Au murit peste două milioane de oameni din cauza unei erori medicale. Nu e o ştire pe care o auzim la televizor, nu?...

Nu spun că vaccinul ar avea vreo problemă. Nu ştiu acest detaliu şi nu cred că e cineva care să ştie aşa ceva decât cei care îl pregătesc. Åžtiu însă că persoana umană contează tot mai puţin, ştiu că medicina a devenit una din cele mai mari afaceri mondiale la concurenţă cu drogurile (ilegale încă), armamentul şi prostituţia, şi ştiu că miniştrii noştri nu-şi dau nici urina pe noi (iertaţi-mi plasticitatea exprimării). Astfel că măsurile dure care se pregătesc a fi impuse, în condiţiile în care la noi în ţară epidemia e teribil de moderată (tonul grav îl dau retardaţii din televiziunile private în disperarea de a câştiga rating), nu cred că trebuie privite cu indiferenţă, ci cu responsabilitate. Până să ne omoare virusul gripei porcine ne termină o mână de oportunişti care servesc alte interese decât ale noastre.

Citiţi mai departe şi interviul cu Dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România

Interviul, dincolo de titlul bombă cu care a apărut în revista Presa Ortodoxă şi apoi preluat de o serie de situri şi bloguri, este raţional şi oferă o privire, e drept fugară, în interiorul sistemului medical românesc şi de pe alte meleaguri, dar mai ales asupra acestei organizaţii internaţionale crescute ca o ciupercă la ONU. Cea mai solidă întrebare mi s-a părut aceasta: dacă e pandemie iar virusul e atât de letal de ce nu s-au închis graniţele?

Nota: Articolele publicate in cadrul rubricii "Opinia lugojeanului" nu reflecta (intotdeauna) opinia autorilor acestui portal. Aceasta rubrica este conceputa nu doar ca exercitiu democratic de exprimare libera si civilizata a opiniei, ci si ca incercare de a realiza o oglinda a comunitatii lugojene. Dreptul la replica (in eventualele situatii cand acesta este necesar) pentru opiniile care pot fi exprimate in cadrul acestei rubrici este garantat in aceleasi conditii.