Prima pagină · întreabă primarul · Turism · Albume foto 24 Octombrie 2017
Conectare
Utilizator

Parola


Recuperare parolă
Lugojul.ro
Municipiul Lugoj
Informaţii utile
Parteneri
Curs valutar
Vremea la Lugoj
Harta Lugojului
Harta Lugojului
Fluxuri RSS

Vocea reporterului Antena 1, Mile Carpenisan, folosita intr-un spot electoral PSD?
Situatia este investigata de CNA, AJR si conducerea Antena 1
Autor: gelu
Rubrica: Opinia lugojeanului
Data: 23.05.2008
Sunt socat! Boldea a cumparat jurnalistii. Sa ii fie rusine! Sa le fie rusine tuturor jurnalistilor care sunt sclavii partidelor politice. Mai jos aveti un articol care m-a revoltat. Chiar asa de disperat e Boldea?[...]. A furat campania lu Basescu, a profitat de cea mai inalta fata bisericeasca si acum i-a facut "felul" unui jurnalist. [...]

Consiliul National al Audiovizualului a sesizat Asociatia Jurnalistilor din Romania cu privire la spotul electoral al candidatului PSD la Primaria Lugoj, Francisc Boldea, despre care se crede ca foloseste vocea reporterului Antena 1, Mile Carpenisan, precizeaza Mediafax. Pe 16 mai, la postul local de televiziune, Ten TV, a fost difuzat un spot electoral cu durata de 29 de secunde, apartinand candidatului PSD, Francisc Boldea. Potrivit Serviciului Inspectie al CNA, in spotul electoral "Boldea la Primarie" poate fi auzita vocea lui Mile Carpenisan, reporter Antena 1. In acelasi timp, membrii CNA au cerut, printr-o scrisoare, reprezentantilor Antena 1 sa confirme daca intr-adevar este vorba despre vocea reporterului Mile Carpenisan, sesizand totodata AJR cu privire la acest subiect.

Articolul 63, alineatul 2 din Legea 67 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale prevede: "radiodifuzorii publici si privati sunt obligati sa asigure, in cadrul serviciilor de programe audiovizuale, desfasurarea unei campanii electorale echitabile, echilibrate si corecte pentru toate partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, precum si pentru toti candidatii".

In luna martie, CNA si AJR au semnat un protocol de colaborare, prin care cele doua institutii vor realiza un schimb reciproc de informatii in vederea respectarii codului deontologic al jurnalistilor si a legislatiei audiovizuale. Sorin Oancea, vicepresedintele Antena 1 si directorul general al Antenei 3, a declarat, azi, ca va analiza materialul electoral despre care se crede ca foloseste vocea reporterului Antena 1. "Mile Carpenisan este angajatul postului Antena 1. Daca ceea ce sesizeaza CNA este adevarat, implicarea lui intr-un material electoral nu este in regula, nu este corect. Trebuie sa vedem materialul respectiv, sa analizam situatia, si abia atunci ne putem pronunta (...). Nu stiu ce masuri vom lua, vom proceda desigur conform codului muncii, daca va fi cazul", a declarat Sorin Oancea.

La randul sau, Cezar Ion, presedintele Asociatiei Jurnalistilor din Romania, a declarat ca va analiza situatia, dupa ce va primi sesizarea CNA in acest caz, si va da o recomandare pentru breasla. "Pornind de la aceasta situatie, trebuie sa analizam si sa facem un fel de recomandare pentru breasla, in aceasta privinta", a precizat acesta.


SURSA: Evenimentul Zilei 21 mai 2008

Nota: Articolele publicate in cadrul rubricii "Opinia lugojeanului" nu reflecta (intotdeauna) opinia autorilor acestui portal. Aceasta rubrica este conceputa nu doar ca exercitiu democratic de exprimare libera si civilizata a opiniei, ci si ca incercare de a realiza o oglinda a comunitatii lugojene. Dreptul la replica (in eventualele situatii cand acesta este necesar) pentru opiniile care pot fi exprimate in cadrul acestei rubrici este garantat in aceleasi conditii.